מתכון דגים לשבת


מתכון דגים לשבת: בלי הקדמות מיותרות, קצר ולעניין.. (תעכבו טוב אחרי המתכון, אתם הולכים להיות אלופי הדגים לשבת..)


אז מה אנחנו צריכים? 
רשימת קניות:
6 דגי מושט (פילה) או 6 מנות של דג נסיכה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1 פלפל ירוק חריף (פרוסות של 2 ס"מ)
2 עגבניות בשלות (חתוכות לפרוסות) למשקיעים – 12 עגבניות שרי שלמות
12 שיני שום לפחות (כיום ניתן לרכוש שום קלוף, מה שיחסוך לכם הרבה זמן)
2 פלפלים יבשים
ובנוסף:
1/2 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה בשמן גדושה..
1 כוס מים
מעט כורכום (כפית)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מומלץ להוסיף – כף לימון כבוש.
אם רוצים מנת דג עשירה,  כדאי להוסיף גרגירי חומוס שעבר השרייה של 12 שעות (שקית אבקת אפייה יכולה להאיץ את התהליך) לבשל אותם כ20 דקות לסנן ולהוסיף לרוטב לפני שמכניסים את הדגים. 

כמה טיפים חשובים לפני ההכנה:
לדג יש טעם לוואי שחייבים (כן, חייבים) לנטרל אותו. אם את קצרה בזמן, אפשר להניח את הדגים בקערה, לתבל בלימון סחוט ומלח גס למשך רבע שעה, ואז לשטוף היטב.
למשקיעים – לפזר מלח למשך 10 דקות לשטוף ואז לתבל בלימון סחוט ל10 דקות נוספות, כך הטעם יהיה מעודן יותר. 

את שטיפת הדגים כדאי לעשות מוקדם ולהניח במסננת על קערה במקרר, כך שלא תישאר לחות בדגים. לחילופין, ניתן לנגב בנייר מגבת. העיקר, שהדגים יהיו כמה שפחות "רטובים". יאללה לעבודה.. 

מתי כדאי להכין דגים של שבת? 
בניגוד למה שנהוג לחשוב, דג שעבר לילה במקרר בדרך כלל יהיה טעים יותר. הסיבה לכך היא, שהדגים סופגים במשך הזמן את הטעמים.. אז כדאי לכם לנסות להכין את הדגים כבר מיום חמישי.. תרגישו בהבדל..
אם בחרתם להוסיף גרגרי חומוס, אל תשכחו להשרות אותם כבר ברביעי בלילה..

הכנת הרוטב של הדגים:
בוחרים בסיר הכי שטוח ורחב שיש לנו, יוצקים את השמן זית, מערבבים את התבלינים בשמן (כך התבלינים נפתחים), ומניחים בסיר את הפלפלים העגבניות והשום שיש לנו. מדליקים את האש על חום גבוה, למשך 10 דקות. (אם בחרתם בגרגירי חומוס, להוסיף בשלב הזה).
חשוב לערבב מידי פעם, כדי למנוע הידבקות של הירקות לסיר..
בשלב זה – מוסיפים את הכוס מים. כך נקבל רוטב שיכסה את הדגים ויתן להם את מלוא הטעם, אבל "לא ישחו בשמן".. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, לימון כבוש, פלפלים יבשים, ומה שתבחרו.. ולבשל על אש נמוכה למשך 20 דקות.
בנקודה זו, סיימנו להכין את הרוטב לדגים.


כעת – אפשר לבחור אם לבשל את הדגים בסיר או להכניס לתנור (ענין של טעם..)
אם בחרתם בסיר – להגביה לאש גבוהה, ופשוט להכניס את הדגים לסיר עם שאר הכוסברה. לשים לב, ליצוק את הרוטב על הדגים, כך שהדגים יכוסו ברוטב, ולבשל למשך 15 דקות.
אם בחרתם בתנור – להניח את הדגים במגש וליצוק את הרוטב על הדגים. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 18 דקות.



יש לכם שאלות? טיפים למתכון? מתכון מיוחד מבית אמא? שתפו אותנו.. 

שאלות נפוצות:
האם המתכון מתאים לדגים אחרים?
בהחלט. במקרה של דג סלומון, כדאי מאוד לבחור בעגבניות שרי, ולהוסיף פלחי לימון דקים על יד הדגים, הסלמון אוהב שרי ולימון.. תהיו בטוחים שיצא לכם מעדן..
במקרה של דגים אחרים שאינם פילה, זמן הבישול בדרך כלל כ-20 דקות, וכדאי להוסיף 5 דקות בחום ממש גבוה בתנור, לתת לו מכת חום..
איך  לחמם דגים לסעודה?
כדי שהדגים יהיו עסיסיים ולא יתייבשו בחימום, אני ממליץ לבשל אותם מראש 15 דקות בלבד. ולפני החימום לדאוג שיהיה הרבה רוטב. בסעודת ליל שבת – אפשר בהחלט להניח על הפלטה סמוך לכניסת שבת עד לסעודה. באופן כללי לא לחמם בחום גבוה מדי, אלא בחום נמוך, כך הדגים לא יתייבשו ויישארו עסיסיים..

למיטיבי לכת – ניתן להפוך את התהליך, בשלב הראשון לקלות את הפלפלים העגבניות והשום בלי שמן כלל, לאחר 10 דקות להוסיף מים, ולאחר 20 דקות להוסיף את השמן שערבבנו בו את התבלינים. אם בחרתם בדרך הזו, כדאי להוסיף עוד 3-4 עגבניות שייצרו את הרוטב הראשוני וימנעו את ההידבקות של הירקות.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.