10 טיפים לשבת חתן | פתרונות לקירור וחימום האוכל לשבת חתן


טיפים לשבת חתן – מטבח, חימום, קירור והגשה:

  • מספר הפלטות לשבת - פלטה ממוצעת לשבת מספיקה לחימום שני מגשים בלבד. קחו בחשבון את כמות המגשים הכוללת, וכך תדעו את מספר הפלטות הדרוש לכם.

פתרונות לחימום האוכל לשבת חתן:

  • פלטות שבת – אין כל צורך לרכוש כמות גדולה כל כך של פלטות, בשביל שבת אחת. תוכלו לבדוק עם המקום בו אתם מתארחים, עם הקייטרינג, ואפילו עם בני המשפחה, שיכולים להביא איתם.
    ארון חימום – יש נוהגים להשתמש בארון חימום בשבת, אך יש לשים לב, להפעיל את הארון לפני שבת, לכסות את הכפתורים, ולהכניס את מגשי האוכל הקרים כמה דקות לפני כניסת השבת.
  • גודל המקררים והמקפיאים – עליכם לקרר כמויות גדולות מאוד של אוכל: סלטים, תוספות, מנות, וכמובן בקבוקי השתייה הקינוחים הגלידות ועוד.. לצורך כך, תידרשו למקררים ומקפיאים גדולים במיוחד. במידה ובכל זאת אין לכם מספיק אמצעי קירור, קיימים מספר פתרונות, אבל בכל מקרה מה שחשוב ביותר, להקפיד לקרר קדם כל להכניס את הסלטים והאוכל שעלול להתקלקל בחוץ. ככלל, מטעמים בריאותיים יש להימנע מלהשאיר אוכל בחוץ מעל שעתיים, השתדלו להקפיד על כך.

פתרונות לקירור והקפאה לשבת חתן: 

  • דרך הקייטרינג – בעת הזמנת התפריט, תוכלו לבקש מהקייטרינג לשלוח אוכל חם לליל שבת, באמצעי חימום מיוחדים, כך שלא תצטרכו לשמור את האוכל לליל שבת בקירור.
    שתיה לכל סעודה – אין שום צורך לקרר את כל השתייה ביום שישי. תחלקו את השתייה לפי הסעודות והמוזמנים (חישוב השתייה הוא חצי בקבוק לאדם לסעודה), ובכל פעם תקררו רק את הכמות הנדרשת. בנוסף, 5-6 שקיות של "קוביות קרח" יעשו לכם את העבודה (למי שלא יודע, ברוב תחנות הדלק ניתן למצוא שקיות קוביות קרח).
  • פתרון יצירתי נוסף – להצטייד בתיבות קלקר, ולקרר את השתייה מראש. כך שתוכלו לאחסן את השתייה הקרה בתיבות הקלקר ולפנות מקום במקררים.
    אם בכל זאת, חסר לכן מקום לקירור, יש לא מעט חברות שמשכירות ציוד לקירור והקפאה, והם יכולים לדאוג לכם גם להובלה עד אליכם.    
  • בין כל הטיפים לשבת חתן, זהו אחד הטיפים החשובים ביותר, שיקלו עליכם מאוד. מיד כשמשלוח הקייטרינג הגיע אליכם, עברו על כל הקופסאות והמגשים. בדקו שהכל תואם בדיוק להזמנה (כדאי לבדוק יחד עם נציג הקייטרינג). לאחר מכן, הקפידו להפריד את האוכל המיועד לליל שבת מהאוכל שמיועד לשבת בצהריים ולסעודה שלישית. כך תהיה לכם שליטה מלאה, על מה יוצא ומתי..  
  • כדאי מאוד לייחד גם את הכלים, הלחמניות והשתייה לכל סעודה בנפרד. כך לא תופתעו בסעודה שלישית שחסר לכם משהו..
  • כדי לשמור על טריות החלות והלחמניות, שמרו אותם בשקיות אטומות לחלוטין. (המהדרים מקפיאים את הלחמניות לסעודה שלישית, ובכך מבטיחים את טריותם המושלמת. מומלץ ביותר). שימו לב, לא להערים את השקיות זו על זו, שמרו על צורתם המקורית.
  • טיפים לשבת חתן - הכנת המטבח לפני שבת:
    הכינו את המטבח לפעילות אינטנסיבית, שכן עליכם להגיש עשרות ואולי מאות מנות. מה זה אומר? משטחים ייעודיים ריקים ונקיים. מספר גדול של כפות הגשה. מגשים ענקיים למלצרים לחלוקת האוכל. כפפות לטקס. 3-4 פחי אשפה במרחבי המטבח. ומספר גדול של שקיות אשפה חתוכים או פרודים.
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.